Premiär på Skålsjön!

Förra helgen, närmare bestämt i lördagsmorgon begav vi oss iväg närmare Ljusdalstrakten för att finna Skålsjön. Det bjöds nämligen på pimpelpremiär denna underbara morgon! Närmare 200 tappra och regnbågssugna själar hade släpat sig dit för att testa lyckan.

Vi vandrade runt i mörkret tills vi hittade en enligt oss perfekt plats där det kokade av bågar. 0.2 sek efter att startskottet gått så hade Peter sin blinkpirk med delikat räka på 3-4m under oss och jakten hade börjat, jag hakade på. Redan inom första kvarten hade en granne av oss ryckt upp en båge, vilket bådade gott. Kort därefter tog våran närmsta granne upp en fin en, samt hans kollega och det verkade som att vi hade valt en bra plats.

Timmen gick utan en stöt för varken mig eller Peter och tålamodet började smått svikta. Vi luskade fram att maggot verkade vara den vinnande taktiken så vi snörde på en bunt med smaskiga maggotar i hopp om att det skulle vända.

Efter ca 1.5h, när det som vanligt pratas om allt annat än fiske och minst fokus hålls på spöet så small det till i mitt karaktäristiska gulblå pimpelspö. Överrumplad som man blev så uppstod det för några sek panik men jag gick vinnande ur kampen och en båge på ca 1.5kg fick syna isens ovansida. Peter, som fortfarande gått lottlös beger sig åter till sitt hål för att försöka flörta upp nån av fiskarna under oss. Medans jag fortfarande snör på nya maggots så kikar jag åt Peter håll och tammetusan så har han redan slirat upp en regnbåge på samma viktklass som min och folk börjar hoppa närmare våra hål i jakten på lyckan…

Peters fader Henry var en av dom som fortfarande var på jakt efter första fisken. Jag och Peter hade såklart börjat ge lite småpikar innan han smyger iväg till ett ishål med ca 5m djupt vatten för att pröva lyckan. Ganska snart så ser jag aktivitet i ögonvrån och Henry har snabbt landat en riktigt fin regnbåge på strax över 2 pannor, tystnaden i Team Tourdepike lägger sig, men alltid kul när en kollega får en fin fisk.

Resten av förmiddagendagen blir lugn med några sporadiska gung i grejerna, dock utan resultat. Vi säger upp oss runt lunchtid då vi konstaterat att rekordfiskarna väntar på oss någon annan dag. SKOJ premiär på Skålsjön med bra väder på några enstaka minusgrader och trevligt sällskap.

Dagens roligaste: 2 st personer blev av med sina pimpelspön då fokus legat på ”kaffe”förtäring!

Dagens största: Enligt rapporter drogs en regnbåge på 4.3kg, samt nån som ej ville upp pga att den var för tjock för 150mm borr..

BILDER FINNS PÅ BILDGALLERIET SOM VANLIGT !

Nästa år ses vi garanterat på premiären igen!

 

Kommentera