En snabbis kikpimpling efter bäckröding

Vaknade sent idag men tog mig chansen att göra en snabbvända på Talltjärn, en liten tjärn jag hittade gömd i skogen som visade sig innehålla vild bäckröding (skrev om den i somras, kan läsas om i detta inlägg). Då julledigheten snart är slut så ville jag ta chansen att komma ut på isen en gång till innan man far tillbaka till Gävle. Skulle bli intressant att se om det gick att dra fisk både vinter och sommar också!

Tog ett tag att ta sig ut till plats då det var mycket snö att plumsa igenom.. blötsnö också då det var +3 och smådugg när jag drog ut.

Äntligen på plats..

Isen kanske inte ser så speciellt pålitlig men av alla isar jag varit ut på i vinter så var denna tjockast av dom alla, 20cm+ trots att det regnat, varit plusgrader samt att Dagmar varit i farten.

Vattnet där är såpass klart att man kan köra kikpimpling, riktigt spännande. Efter ungefär 15-20mins spanande i hålet utan en skymt av fisk började jag tappa lite hopp, det började bli mörkt också.. men helt plötsligt svischade det förbi någonting brevid mormyskan och jag hoppade bokstavligen till :) Lirkade en liten stund, hade den (eller brodern) på en gång innan den fastnade på riktigt och dansade upp ur hålet.

Årets sista fisk för mig!

Inte en bäckröding för rekordböckerna men likt förbannat är den vacker! Antagligen sista fisken detta år för mig då jag inte har några fler planerade fisketurer innan 2012.. fast iofs lär väl bli pimpling på nyår också (håhåhå). Nej men det är en värdig fisk som får avsluta året ;)

Botten var som ett salsgolv

Blev ganska förvånad när man såg botten för den såg ut att vara väldigt ren och fri från skräp. Har för mig att de såg ut som att det var en del skräp på botten i somras när jag ramlade i, kanske var det jag som rev ner halva skogen i fallet också..

Begav mig efter nappet hemåt för det började bli mörkt och jag började fundera på om snömannen eller vargen fanns i närheten.

Blir säkert fler besök hit i vinter!

Gott nytt år!

/Emil

Kommentera