Ädelfiske i privat tjärn

Jag Anders och Joel drog imorse iväg till en privat tjärn i Ovanåkersområdet i hopp om att fånga nån regnbåge eller öring. Plusgrader och disigt var det.

Smög ut på tjärn i kolmörker. Satte oss på första bästa plats och fläskade på med blinkpirkarna!

Anders och Joel, exakt såhär mörkt var det.

 

Drack kaffe i vår ensamhet utan något spår av fisk, vid andra eller tredje hålet som testades ska Anders enligt osäkra källor haft ett hugg. Joel fick en abborre också! När jag satt och avnjöt en riktigt fin kopp öl så kommer såklart mitt enda riktiga hugg för dagen. Reaktionen blev lika bra som Liverpool är på fotboll, alltså inte speciellt bra alls. Diverse svordomar överröstade tystnaden och fisken försvann.

Joel testar ännu ett av sina 4058 olika knep för att lura nån stackars firre, Anders drömmer om sitt missade hugg.

Även om hoppet nu är de sista som överger en så var det rekordnära nu. Joel hade kört fakehugg hela morgonen, vilket ganska förståeligt gjorde att jag inte reagerade det minsta när det började knarra i Joels rulle. Men nu var de fan fisk på riktigt! Anders och jag fick äran att uppleva drillningen:

Kanske var Joel värd ödet också…. ;)

Vi började misstänka om personen som arrenderar tjärnen har kommit på årets affärsidé och sagt att de nu fanns ädelfiske där även fast det bara fanns ”vanligt” skit i vattnet, eller  så var det bara motvind för oss … ;)

Försökte med nått nytt hål men gav sedan upp. Måste hem och förbereda för den årliga uppesittarkvällen med bingolotto!! Skönt att detta var sista dagen som ej ekonomiskt oberoende, imorgon köper vi en egen tjärn!

/Emil

Kommentera