Angling på Ullungen

Kl 06.00 ringde klockan, angling på Ullungen var på g!

Trött som ett as efter alldeles för kort sömn vandrar jag runt och klär på mig de viktigaste grejerna, äter frukost och packar i ordning alla saker tills Anders kommer med skjutsen. Runt 07.00 är vi vid naturrampen vid Ullungen och börjar bege oss ut på den minst sagt misstänksamma is som var ganska så svart på sina ställen. Det hade varit varmgrader och blåst ganska rejält på natten. Extra säkerhetsutrusning var såklart med utifall olyckan skulle hälsa på.

 

Dina Arena i mörkret

Vandringen i mörkret till stora ön gick dock galant och vid provborrningen visade det sig att det var ca 1dm is, stenlugnt alltså! Mycket vatten och dubbelis var det tyvärr.

Borrade upp 19 hål och satte ut ett gäng don samt ismetesspön medans eld fixades upp på ön. Installationen gick smärtfritt och snart var alla grejer i vattnet. Det tog inte speciellt lång tid innan första fällningen var ett faktum! Söndertuggad mört men ingen förövare på kroken. Tyvärr blev det inge värre än snipor denna gång, ett helt gäng fällningar blev det men många hit n’ run-fällningar då det allt för många gånger var enligt den tidigare fällningen. Säkert bara smågäddor som slogs med mörten om vem som skulle äta upp vem. Jens och Anders fick en varsin gädda (fanns större mörtar i hinken) ska tilläggas.. :)

i väntan på nästa OS.

Många löpningar med hopp om monster på kroken blev det, men INTE denna gång. Korv kaffe och ostmackor bjöds de hejvillt på iallafall. Kl 12.00 avbröt vi turen och begav oss hemmåt igen.

vår löparbana för dagen

Blir någon pimplingstur i veckan för att ta revansch på fiskegudarna.. Björatjärn, Bornasen, Abborrtjärn eller kanske Ö. Nyasen? Vi får se! Stryk ska dom få iallafall.

/Emil

Kommentera