Premiärfiske på Slakttjärn

Idag så begav jag och min far till Slakttjän i Rengsjö på premiäris!

Det var 8 cm is och temperaturen visade på plusgrader så det blev en riktigt kanondag ute på tjärnen.

 

Fisket drog igång med en riktig rivstart ca.5 sekunder in i fisket då en fin firre på 2,5kg klev på. Efter lite drillning så fick den syna isen från ovansida.

(Ursäkta det dåliga ljuset! Den enda ljuskällan vi hade var pannlampan.)

Drillning och landning i mörker. Klicka HÄR för filmen.

Sen blev även flera fiskar. De flesta kring kilot och dom slängde vi tillbaka. Vi var bara ute efter dom större exemplaren då dom har satt mycket stor fisk. Där dom fyra största vägde 19kg tillsammans!

Efter fyra timmar så händer just det vi har väntat på. Storfan kliver på, och mothugget sätter balansaren i mungipan. Den krossade vår tidigare fångade regnbåge, både i längd och bred. Men tyvärr får vi inte veta med hur mycket då den rätade vår huggkrok och gjorde en rusning så att linan gick av!

Ni som vill gotta er i farsans miss:

Den förlusten fick oss att avsluta dagen. Men i bilen på väg hemöver så bestämde vi oss att vi beger oss till samma sjö imorgon, och prövar lyckan än en gång. (Och tar med oss en huggkrok på 4 cm i diameter.)

Skämt åsido, det är drillningen som är roligast. Att få knäppa kort på den är bara ett minne med guldkant.

 

// Peter

Kommentera