Lugnet före stormen

Efter en vecka av intensivt fiske och humörsvängningar utan dess like som var påfrestande för oss, så att sitta hemma och fila på grejerna och invänta isarna känns faktiskt ganska skönt.

Tour de Pike gick kanske inte helt som planerat. Vi hade väntat oss fin fisk, i fina mängder, men ni som följde våran vecka såg att det inte gick som planerat. Då endast 2(!!) fiskar kom upp med riktigt fin kropp så uteblev våran idé att kartlägga fiskarnas kondition i dessa vatten. Givetvis flera fiskar, men inte i rätt storlek som skulle ge korrekta siffror. Det ända vi kom fram till att det är för lite fisk i sjön! ;)

Men förberedelserna har börjat då Emil jagar efter ismetegrejer, spö och rulle (är det någon som har 3 par med utrustning till salu, skicka ett mejl, eller skriv i gästboken!!) inför kommande säsongen då trotts is och kyla inte stoppar oss, i jakten på maddame! Har fått lite heta tips om sjöar som inte är tillgängliga på sommaren som har ett grymt gäddfiske. Så ismete/angling är det som kommer ta upp den mesta av våran fisketid nu i vinter, kommer väl även att bli några svängar att försöka oss på lite ädelfisk samt en och annan aboorrtävling.

 

Tour de Pike, en vecka som har satt sina spår. Mycket upplevde vi under den veckan, mycket som vi gladerligen vill uppleva igen! Sagt och gjort! En fiskevecka till Åland är bokad och nu kan vi inte tänka på så mycket annat än just det. Gäddfisket på Åland ska var bland det bästa gäddfiske i europa enl rapporter ifrån vissa guider/sportfiskare. Så det tog inte så lång tid för oss att bestämma oss att Åland är en plats för oss. Tänkte hyra en guide och båt som tar oss till dom bästa platserna ute i Östersjön. Har släkt där jag också, så boende och kontakter med olika guider är inget problem då sportfisket är en stor del på Åland. Exakta datum för resan är inte satt ännu men det väger mellan sent i Mars eller mitten på Maj. Håller lite kontakt med guider och andra fiskare som har lite erfarenhet av gäddfiske på Åland för att göra vårat bästa att träffa gäddorna precis efter leken.

In och skryt lite på gästboken, och skriv om eran senaste fisketur, drömgädda eller den stora som slet sig. Eller bara in och önska alla skitfiske! Eller i detta fall, kanske lite ismetegrejer till salu?

 

Hoppas att ni inte blev mätta nu under våran fiskevecka, utan att ni fortfarande söker in på våran hemsida, när mörkret har lagt sig, men fiskarn i dig är vaken!

Kommentera