Sista dagen – Härnebo

Sista dagen blev som planerat i Holmsveden på sjön Härnebo. Vädret låg runt minusgraden och många bilolyckor hade skett enligt radion, man började ju bli lite orolig efter allt strul tidigare i veckan. Men saltbilen hamnade framför oss så vi klarade oss galant hela vägen fram. Molnfritt och några plusgrader senare på dagen var lovat enligt norskarna på yr.no, som stämde ganska så precis! Riktigt fint väder och varmgrader smög sig på när vi väl hamnat i båten.

 

Vi körde idag stenhårt på trollning med djupgående wobbler då vi fått info om att gäddorna går ner djupt när första köldknäppen kommer. Sagt och gjort, redan efter någon timme så gungade det till rejält i sakerna och vi fick upp en vacker madam på 7.8kg, 104cm! Efter en fin kamp så var lyckan stor när hon fick äran att se insidan av båten en stund. Äntligen lite vind i seglet! Vi körde vidare och plockade de närmsta timmarna upp några mindre gäddor på runt 2kg samtliga, bl a ett dubbelhugg som fixade lite panik i båten.

Strax efter lunch så brände det till i rullen igen, efter lite om och men fick vi upp en fin 93cmare på 5.5kg! Resten av dagen var lite lugnare med nån enstaka 2kgsgädda samt en ungefär lika stor som wobblern.

– Slutresultatet, en riktigt kul fiskedag med fint väder och bra fiske! En skön avslutning på en vecka med blandade resultat och väderkrångel. DOCK en otroligt skön och rolig fiskeresa! Fler lär komma :)

 

 

5,5kg – 93 cm

 

 

Nytt PB för Emil: 7,8kg – 104 cm

 

Alla fiskar såklart tillbaka i vattnet efteråt! Som vanligt finns det också fler bilder i bildgalleriet!

Kommentera