En ny jerkbaitfantast såg dagens ljus!

Idag så släpade jag med mig min arbetskollega Tobias ”Astrotobbe” Åström med på en tur på vårt vackra vatten. Det blev alltså Herten, närmare bestämt Nedre Herten som det stod Plast på brunchenmenyn för gäddorna.
Astrotobbe införskaffade sig nya jerkbaitprylar nu i somras som han har använt flitigt. Men ingen kan kalla sig en riktig jerkbaitfiskare utan att ha blött grejorna i Herten!

Efter att dagisbarnet hade stämplat in, kaffe var glöhett, nya krokar på betena, båten var redo och humöret på topp så hade klockan blivit 07.30.

Vi började med att bege oss till Storön där vi jerkade men tyvärr utan resultat. Efter några minuter så begav vi oss till stället där jag och Emil (mest Emil) fick mycket fisk under Herten Open. Sagt och gjort! Beten flyger i luften likt en missilattack som Pearl Harbor en gång fick smaka på! Efter ca. 2 sekunders jerkande på det stället så klipper en gädda mitt bete. Sekunden senare så ser jag Astrotobbe stå med ett böjt spö.

Scenariot som sker vid detta dubbelhugg kan endast beskrivas med hjälp av ett citat ifrån en fiskelegend nämligen Peter Sjödin – Vilken jävla cirkus!

Efter att ha letat efter en tång som absolut inte vela bli funnen och krokat loss min mindre gädda så vänder jag mig om för att hjälpa Astrotobbe. När jag ser gäddan och böjer mig ner så spottar hon ut betet och simmar ner till djupet. Besvikelsen är total!

Efter det så fortsätter vi nöta. Vi trollar runt sjön och får några hugg här och där men inget större så vi går tillbaka till jerkandet men tyvärr, gäddorna har gått och lagt sig.

Efter 6 timmars aktivt fiske så ser vi oss besegrade, för denna gång! Men inte hade vi räknat med i våras att vi skulle vara ute på öppet vatten i november, så vi är ganska nöjda ändå, bara att få komma ut!

SKITFISKE! / Peter

Kommentera