Arjeplog 2016

Det börjar dra ihop sig, som man säger!

Nu är vi redan inne i augusti och sommaren har flugit förbi. Denna gång har jag åtminstone fått uppleva bra väder nästan genomgående hela sommaren.

Det blev en kort semester denna gång, 3 v. Första veckan ville vi landa i lugnet så denna investerades i vandring och flugfiske i Arjeplogsfjällen med sambo, hennes syster och respektive. Fantastiska vyer och härligt lägerliv!

De grymma bilderna är tagen av Joel https://fiskepojken.wordpress.com/

 

a4

aa1

Jag och Joel

Jag och Joel

 

Vi fick under veckan uppleva alla sorters väder.. sol, molnigt, blåsigt (såpass att ett tält välte och nästan flög iväg), varmt och kallt – så som de brukar kunna vara i fjälltrakten. Således kläcktes ingenting alls, förutom sista dagen. Det var jökelvatten och vattennivån var en bit högre än normalt då det smällt på bra i värmen de föregående veckor. Det blev därför kämpigt att lura fisk.

a2

a1

a7

Om man envisas med att plocka renhorn behövs stödvila.

 

Dagarna gick åt till vandring, lägerliv och att njuta av omgivningen. En dag när vädret var som sämst höll vi oss i lägret mest hela dagen och läste, underbart skönt.

Sista dagen, när jag och Joel fått utstå en del pikar från de andra två i sällskapet, började vi få framgång på nymfer, vi hittade rätt till slut. Det kläcktes faktiskt även lite bäcksländor och vi fick se våra första vak för veckan. Till slut kunde vi käka smörstekt öring istället för den återkommande (men väldigt goda) torkade köttfärsen/carbonaran).

a6

a8

aa10

 

a5

 

Fick även chansen prova på min Thermacell som jag inte haft så höga förväntningar på, men jäklar! Den fungerade faktiskt mycket bra. Nu hade vi inte speciellt mycket mygg ändå, men dom som fanns där försvann i princip totalt när denna varit igång i 30 min i lägret. Att rekommendera!

 

 

jagjosse

Josse & Jag

 

linajoel

Lina och Joel på stranden vid Ikesjaure

arje6

 

arje2

Röding.

 

 

arje3

Vackert tecknad öring

arje4

 

arje5

Mäktiga Ikesjaure

 

Vi träffade på en härlig farbror från England som  brukade spendera 10v under sommaren att vandra och fiska i Arjeplog – vilket liv. Kanske nästa!

Resterande veckor spenderades hemma i Hälsingland med vänner och familj i fantastiskt väder. Nu har jag varit igång med jobbet i 3v och är åter varm i kläderna.

Inom kort kommer undertecknad med sambo att åter flytta till de ädlare delarna av landet: Edsbyn, Hälsingland – där för att starta ett nytt spännande kapitel. Det känns mycket roligt!

Vi hörs!

 

 

Kommentera