Skärsjöpimpeln 2014

Jag och Josefin tog Renaulten från Gävle runt 14:00 och påbörjade började beta av de 36milen vi hade framför oss innan vi anlände till Hede för några dagars välbehövligt påskfirande. Som vi längtat! E4:ans omkörningsfält var avstängt även denna påsk och trafiken flöt på bra, hann även med ett stopp hos Peter för att hämta kameran. Några påskkärringar fick godis av oss också, dom såg aningen misstänksam ut när en blå Renault stannar och undrar om de vill ha lite godis. Med all rätt! Det var tur det var Josefin som frågade dom :D

Trafiken var enkel fram till Ljusdal, bara några dårar som har bråttom som fick det svettigt. Efter Ljusdal började det bli lite köer innan den eminenta björnen i Sveg skådades, nu prydd med medaljer som skördats av Härjedalen under OS.

Lätt mör i bakdelen klev vi ur bilen runt 18:30 vid stugan i Hede. Allihop var där och vi klev rakt in in till middagen och diverse rusdryck, magiskt skönt. Kvällen blev inte allt för lång, vid 23:00 var de flesta trött nog att dra sig tillbaka.

Upp med tuppen på fredagen och äta storfrukost och göra sig i ordning för årliga pimpeltävlingen. Det har blivit lite av en tradition att delta i Skärsjöpimpeln när påskfirandet går av stapeln i Hede.

DSCN9917

Denna gång fick jag med mig bättre hälft Josefin till tävlingen!

DSCN9908

DSCN9919

Snabba brillor är A & O vid pimpling.

Sämre väder denna gång mot förra året, ingen vind dock! Antalet deltagare var i år 152 personer. Anmälan pågick 11.00 till 12.00 då startskottet gick för tävlingen som pågår till 14.00. Snabba puckar alltså!

Efter startskottet satte vi oss ganska centralt på isen då jag såg att många hade god lycka där ute vid förra tävlingen. Isen var tjock – ca 50 cm och vi var tacksam för den nyinköpta Mora-borren från Lofssjöpimpeln.

DSCN9923

Ingen fisk kom upp på vår startsida och vi tog vårt pick och pack tillsammans med ett par till mot andra sidan av isen där det såg ut att hända grejer. Mycket riktigt! Efter ca 20min hade både jag och Josefin tagit första. Vi höll till på denna plats tillsammans med ett 20-tal till och det kom upp fisk med jämna mellanrum.

DSCN9926

Vi satt och spanade efter folk som fick fisk men det var ganska lugnt på de flesta ställen. Vi hade en del känningar men dom är väldigt många och väldigt små de flesta fiskarna i denna tjärn, nappindikator är nästan ett måste för att ha en chans.

Med 5 min kvar såg jag en kvinna som långt ut drog 4-5 st rödingar som även blev 6 st på bara någon minut. Jag och en till sprang dit för att se om en annan också kunde ha lyckan på sin sida där ute. Det måste varit ett ganska stort stim där ute för direkt fick jag upp 2 st innan slutskottet gick och tävlingen var över.

Vid arrangörsstugan kom det fram att 80st av de 152 hade fått fick och ställde sig i kö för invägning.

DSCN9928

DSCN9930

DSCN9936

För oss slutade det med 5 respektive 3 rödingar, 250 och 230 gram. Vinnare av tävlingen blev en annan person från Gävle, Thomas Andersson på 1065 gram. Vi stod framför honom vid invägning och fick se vinnarfisken, en väldigt fin röding på ca 800gram.

DSCN9935

Josse är nöjd efter att ha fångat sina första rödingar!

Efter detta bar det av till grannstugan där Anders stekta fläsk väntade till lunch, kvalitet!!

Ses igen nästa år!

/ Emil

DSCN9939

DSCN9918

DSCN9945

DSCN9950

Spektakulär Sonfjället

Kommentera