Herten Open 2013

Då var det dags igen! Herten Open gick av stapeln i helgen som var med blandade resultat för Team EPfiske.se!

 

Det började som vanligt med att Emil kom på besök på fredagen och vi gjorde i ordning det som behövdes inför lördagens drabbning och vi rundade av kvällen med att se Sverige bli klar för play-off med en vinst över Österrike med 2-1!

 

Lördagsmorgonen blev som en vanlig dag innan en tävling med att ta det lugnt på morgonen.. För lugnt rättare sagt för att sedan stressa oss till tävlingen.

Fin lördagsmorgon!

Fin lördagsmorgon!

 

Men varför bryta det mönster vi har fått nu i fyra år? Vi fiskade som vanligt dåligt under dagen med endast en gädda i båten och den mätte 81cm och kom därmed sist av 12 startade lag!

 

81cm och fet om magen!

81cm och fet om magen!

 

Men det har sina förklaringar. Denna tävlingsdag, liksom alla dom andra om jag inte missminner mig så är vi det enda laget som går in i tävlingen för att fiska med andra metoder än just trolling som alla andra gör.

image

 

Denna gång körde vi vertikaljigg till skillnad mot dom andra tävlingarna när vi har jerkfiskat och det var riktigt roligt! Hade många fiskar som var och spanade på jiggen, vilket att efter ha pratat med gösfiskare fått förklarat för oss att så brukar gösen göra, samt några fiskar som klev 3-4 meter bara för att slänga sig på jiggen!

 

Emil spanar på eko!

Emil spanar på eko!

image

Rejält hugg!

 

 

Tack arrangörerna för ännu en lyckad tävling! Väl mött nästa år!

 

c&r

c&r

 

 

image

Prispallen:

1. Team Masarna 280cm
2. Team HMK 212cm
3. Team Predatorshopen.se 210cm

Längd fördelat på lagens tre längsta fiskar.

/ Peter

 

Kommentera