Kvällsjerk

Jag och Peter drog igår kväll ut till vårat favoritställe för att se om dom gröna har hittat aptiten ännu. Runt klockan 1700 var vi på plats, det småregnade och var vindstilla. Humöret var på topp då vi inte jerkfiskat på ett bra tag utan spenderat fisketimmarna på gösen öringen och abborren istället, som sig bör. Regnet fortsatte falla och eskalerade lite innan det började lugna ner sig, vi hade inte haft någon känning ännu.. såg mycket småvak här och var men inga stora ringar eller plask syntes. Just när regnet tagit paus och några solstrålar började bryta sig fram så lyckades jag lura en på en grå/vit Buster Jerk. Rusningarna som den bjöd på var SKÖNA då det var alldeles för längesen man fick känna på lite kraft. Efter en stund blev den trött och Peter landade den åt mig på bästa sätt.

 

4,9kg – 92cm

Som sagt skönt att få leka lite men ännu trevligare när hon simmade tillbaka snabbare än en skållad blixt. Detta är den minsta vi fått på smultronstället, ganska OK standard på gäddorna där!

Förbannelsen bruten och vi hoppades på mer! Tog kaffe och några korvar som Peter ordnat(bra jobbat) för att få upp fokus inför resterande fisket. Kaffet verkade göra sitt, dock inte på gäddfronten men denna följde med upp efter att jag fastnad i nå skit på botten:

 

Det visade sig vara Peters Bandit Tail som han metat bort några månader tidigare, kan se det som tack för kaffet :)

Peter som fortfarande var fångstlös försökte även sig på andra fiskestilar, egenknuten gäddfluga testades. Riktigt elegant men ingen föll för frestelsen denna gång.

 

Mörkret började falla och dimman började glida in, fortfarande segt med en enstaka stöt alldeles intill en vasskant, sedan var de slut. Vädret hade övergått till fint, vi fick njuta av luften och umgänge istället denna gång. Dom riktiga madamerna har nog inte riktigt vaknat än, men känns skönt att höstsäsongen har startat!

 

/Emil

Kommentera