Ovanåker Open 2013

I lördags var det den fina höstversionen av gäddtävlingen Ovanåker Open som vi ställde upp i, eller iallafall 50% av styrkan – Emil. Jag hängde med Niklas Fagerhof i hans båt, vi valde att testa Mållången under dagen. Jerkbait och trolling. En sjö jag testat lite sporadiskt ett par gånger för länge sedan utan någon seriös satsning. Samling kl 06.00 på bandymeckat Ön för skepparmöte och utdelning av mätplankor samt lite information. 40 lag sammanlagt, grymt kul med sådant intresse!

Tävlingslängd 90cm och enbart C/R såklart. Alla var ivriga iväg och smått kaotiskt på Ön innan alla kom iväg ;)

På Mållången var vi ca 2-3 båtar. Syntes att det skulle inledande vara fint väder. Testade av en plats Niklas varit intresserad av att testa ett tag vid närheten av Esabadet. Där hade vi ett par hugg men mycket gräs så bytte plats ganska snart.

Drog vidare och var efter ca 1.5h fortfarande på jakt efter första. Jag hade lyckats slita jerken ur munnen på en gädda som högg alldeles brevid båten. Sadlade därefter om till trolling och det tog inte mer än ett par minuter så satt det en på nils mastern. Alldeles för liten för att vara med i tävlingen att göra dock. Tiden gick och vi trollade enbart nu då Niklas jerkbaitrulle hade gått sönder, ekolodet visade fisk men ingen ville hoppa på. Tur man har något att kolla på iallafall.

Runt lunch var det fortfarande segt, Niklas hittade rätt till slut och drog 3-4 st inom en halvtimme men fortfarande inte uppe i 90cm.

Kapten Fagerhof

6 st i båten när klockan närmade sig 15.00 och vi började avrunda för att hinna till samlingen kl 16.00. Ingen tävlingsgädda tyvärr. Men roligt hade vi i båten!

Vinnande laget – Team Hauki. Grattis!

Resultat saxat från Ovanåker Opens facebooksida.

Första plats: Team Hauki (Tävlingsgädda: 111 cm, reservgädda 105 (?) cm)

Andra plats: Jonas Espes & Thobias Embretsen (Tävlingsgädda: 111 cm, Ingen uppmätt reservgädda)

Tredje Plats: Henrik Törnberg & Joel Lind (fiskepojken) (Tävlingsgädda 108 cm)

Sponsorer:
ICA, Edsbyn
Konsum, Edsbyn
Lindbergs, Edsbyn
Kjells Cykel & Motor, Edsbyn
Black River Sweden, Edsbyn

 

Tack för en härlig tävling Bulan och Micke!

I vår är det dags igen, då blir det hårdare satsning!

 

MVH Emil

 

Kommentera