Flugfiske efter gädda!

Sitter här och känner hur hösten kryper sig närmare och närmare och jag blickar tillbaka under det fisketurer som jag har gjort under sommaren. Resan till Norge med Predatorshopens Martin är en resa som jag blickar tillbaka och minns att det var så förbannat roligt, trotts att inte ha sett en lax, att stå och kasta, kasta och kasta! Att fiska med flugspö är tammefan roligt!

Har tidigare dömt bort fluga pga av att jag har fiskat det i 10 år och har blivit lite ”mätt” men nu så känns det som att den brinnande flamman som en gång fanns i en 12 årig pojkes inre när han sprang vid olika älvar och dängde super-puppor och haröron har vaknat till liv!

 

Men efter att ha fiskat mycket gädda på slutet så är intresset svalt för att fiska harr och öring, samt att kylan kommer närmare och vattentemperaturen sjunker. Vad gör man då?

JO! Man börjar fiska gädda med flugspöt!

 

När jag kom på att det var något som jag vela göra så blev den lilla flamman ett brinnande inferno! Efter jobbet igår så tog jag mitt klass #7 och gick efter älven och fiskade några timmar, tyvärr utan fisk men det var riktigt roligt ändå!

Idag på jobbet så tog jag även ledigt under torsdagen för att få hela dagen att gå och fiska både med enhandsspöt men även min klass #8 tvåhands i hopp om att få hålla i en och annan gädda.

Kan säga att suget efter att fiska gädda med flugspö inte blir mindre av att se denna film!!

 

Följ oss gärna på facebook (klicka uppe till höger på facebookrutan) för det är där dom mindre uppdateringarna kommer upp direkt samt även bilder från när vi är ute och fiskar.

Vem vet, kanske kommer upp en bild på en monstergädda under torsdagen?

 

SKITFISKE PÅ ER! / Peter

Kommentera