Nationaldagsfiske

Med de senaste resultaten som jag och min kamrat har åstakommit på gäddfronten så tänkte vi att det var inte mer än rätt att fira nationaldagen med lite gäddslem på nävarna och korv i magen.

Det blev en ganska sen ankomst till sjön denna dag och med strålande solsken så tänkte vi att det kan omöjligt gå lika bra denna gång som de andra gångerna vi har besökt Smultrongrundet. Vi började där vi hade haft våra tidigare bataljer med storfiskarna och det började bra, ett gigantisk ythugg så gäddan bara flög som en torped upp ur vattnet men tyvärr så gick inte krokningen så bra utan den fortsatte ner i vattnet och förblev nere i djupet för denna gång. Tiden gick och den närmaste kontakten vi hade va en efterföljare och då börjar fokuseringen på att svika, vi pratar båtar, bilar, hus och hur god den kommande korven ska bli.. PANG, ifrån ingenstans så tar det tvärstopp i grejerna och med lite pumpande så känner jag att det inte är botten, utan det är fisk, en fin fisk, slö, men fin! Det visar sig efter mätning och vägning att det är en fisk på 105 cm och 8,45kg som har tagit min McTail med hull och tail.

 105cm 8,45kg

Denna landning gick smärtfritt, inte många frihetsförsök i båten så skulle tillbakasättning av fisken bli ett annat kapitel. Han lagomt lägga ner stjärtfenan så tog den i för allt den var värld och flög upp i luften för att sen fara iväg mot djupet igen.

Vi fortsatte att nöta och nöta, utan framgång tills vi fick besök uppe på land av några grabbar som skulle grilla lite korv och njuta av solen. Då smäller det i Emils grejer och vi ser hur folket på land vänder sina blickar mot Emils böjda spö. En bra fajt med många rusningar och vacker akrobatik i luften så landades den.

 

94cm 5,6 kg

 

Det var det sista som hände denna dag på fiskefronten, men tog oss upp på land och grillade lite korv och hade en allmänt trevligt när vi blickade ut över det stora vattnet med solen i ansiktet.

 

 

SKITFISKE! / Peter

Kommentera