Anglingstävlingen 2012 – sniprally!

I lördags var jag till Edsbyn igen för den årliga anglingstävlingen, Ullungen även detta år. Brukar ju vara bäst så, folk har en tendens att bli köroduglig under tävlingen.. :) Som vanligt 2 personer per lag med 10 don. 7 st lag blev det denna gång! Flest antal kilo vinner. De som vinner får två st Highlander Park och en champagne samt äran att arrangera nästa års tävling.

Anders och Pelle vann förra året så var det nu dom som höll i trådarna.

Totalt kolsvart under borrningen

Samling 06.00 med lottning om vilka platser vardera lag stationerar på. Startskottet 07.00. Borrningen var färdig strax innan, det var lite halvlurigt att hitta på inom rutan i mörkret. Joel och Tony blev anklagad för att ha ett hål utanför rutan, de överklagade till dagens ”Donstol”.. utan framgång. Jubel på isen ;)

Tävlingen skulle bli skrämmande likt förra årets upplaga.. Anders drog första fisken (såklart…… !!) på 1.4kg.

påmörtning

Sjukt nog blev det exakt lika som förra året, otroligt lite fisk och Anders gädda står sig hela dagen. Jocke och Engberg hade ett monster på 1,35 kg under dagen.. den var närmast att hota. Jag kunde bara vara med på tävlingen till 11.00 då jag skulle på dop under de kommande timmarna, bryngel ersatte mig resten av dagen.

Vi hade 1 gädda runt kilot upp innan jag drog, tydligen hade vi en till fällning 10min innan slutsignalen gick. Linan hade rusat men tyvärr spottade den ut mörten och därför gick segern till Anders och Pelle även i år.

Kul att träffa allihop igen men måste fan överväga att ändra sjö nästa gång :D

Eller så är vi helt odugliga hela högen? Antagligen, med tanke på att Pelle vunnit 2 år i rad så är ja beredd att hålla med ;)

/Emil

4 Comments

 1. Mattias
  Feb 21, 2012

  Haha ni verkar ha haft skoj i alla fall och det är ju huvudsaken :)

  • Emil
   Feb 21, 2012

   Ja jo det är ju sant, men man vill gärna få lite action när man väl är ute :)

   • Mattias
    Feb 22, 2012

    Sätt er på någon sjö’s djupaste vatten, sätt mörten 2-3m under isen. Sen är det bara att vänta på storgäddorna, då blir det aktion ;)

    • Emil
     Feb 22, 2012

     Vi har dragit fina gäddor på 8kg på exakt samma ställe förut, men de senaste 2-3 gångerna har det varit otroligt segt i viken. Populär sjö också iofs, folk kanske bankar sina gäddor.. vad vet jag.

Kommentera