Ny dag, nya PBn

Eftersom det var lördag och ledighet med bra skitväder (molnigt med lite småregn och svag blåst) så kände vi att vi bara måste testa samma ställe som senast, nämligen ***** ********. Då var det helt annorlunda förutsättningar, strålande väder och sol. Hugger det så bra i finväder så borde det ju vara glöhett denna gång.

Kom ut i båten runt nio och hade grejerna i vattnet strax därefter och likt förra gången så hade Peter en på bara efter något kast! En som stångades på bra och var ner i botten, fastnade i något oidentifierat objekt som släppte. Dock satt gäddan kvar och hängde med upp i båten!

 6,3kg 94cm

Grymt glädjande att det levererades även denna dag. Bra start på dagen! Vi fortsatte såklart direkt och inom kort så var det min tur att få kriga med en madame. En smärtfri kamp som resulterade i denna photo session:

6,1kg 93cm

Två bra hugg direkt och hade bara börjat.. sämre kan man ju må iallafall :) Dock tog det en stund innan nästa madame ville bjuda upp till kamp, de bra skitvädret som vi åkte ut i hade avtagit och nu regnade det inget och vinden hade mojnat vilket säkert gjorde sin del.Vi fortsatte beta av olika vikar, hade en kontakt men som hoppade av efter ett litet nafs på jerken. Det var väldigt stor aktivitet på ytan idag, vi hörde och såg massvis med fina vak samt en fin abborre som oblygt jagade nån stackars sate vid vattenytan.

Vi återgick efter nån timme till samma ställe där vi hade tagit de två första, och just när solstrålarna började kika fram så small det till ett fint ythugg  hos Peter! Det spekulerades i längd och vikt för det märktes direkt att den var runt samma viktklass som de tidigare (finns det liten gädda i denna sjö?) . Strax var Peters andra för dagen i våra trygga famnar:

7,4kg 100cm

Efter lite gosande så var den tillbaka i vattnet igen. Väldigt fin kondis även på dagens gäddor! Eftersom det var min tur att dra fisk denna gång så såg jag ett område mellan två näckrosblad som jag bara var tvungen att testa. Direkt när banditen landat så sa båda två att ”nu snart smäller det!” och mycket riktigt några sek senare så fick vi se hela härligheten vid ytan när den den bjöd på ett galet ythugg! Kände att det var något lurt på G då den stångades lite extra mycket mot för dom jag dragit tidigare. När hon slutligen var trött och insåg att det var lika bra att hänga med så landade Peter denna åt mig:

8,35kg 105cm och nytt PB på jerkbait!

Grymt skönt hugg som alltså resulterade i en finputsning av personbästa. Lyckan var total i båten! Kändes inte som att det behövdes så mycket mer denna dag.

MEN sluta fiska kunde vi ju inte redan göra så vi tänkte köra vidare en stund till. Peter hade en kontakt som var på en stund men hoppade av innan det small till rejält strax utanför en sjögräsplätt! Det syntes direkt på mothugget att nu var det match! Peter lät henne trötta ut sig själv en bra stund tills hon var mogen för båten. Nytt PB var alltså på tapeten igen: