Gäddfiske på Åland

Då satte vi sju månaders planering på prov. Allt var planerad i minsta detalj.

!OBS Nu finns bilder från Åland i galleriet OBS!

Ingenting gick som planerat; när EPfiske är som bäst!


Onsdag. Den dagen bestod till mesta del av finputtsning på prylarna. Byta krokar, inhandla färdkost och ta upp båten.

Torsdag. Klockan ringer 03.15 och vi studsar upp som två yngligar på julaftonsmorgonen. Vi gjorde en sista trippelkoll att allt var med och sen var det bara att bära ut grejorna för att sedan åka och hämta båten. Done and done. Hade räknat med att börja rulla kring 4, men efter en kaffe på statiol och en macka så var klockan bara 03.45. Vi var i tid!
Sen gick resan som smort, bilfärden – kajen – båten – Åland – Stugan.
Vi hade kontaktat min morbror som hade fixat till deras stuga som ligger alldeles vid vattnet som vi bodde i.

Väl framme vid stugan så började vi att packa upp och göra oss hemmastadda i stugan så dycker stuggrannen  upp och vi börjar prata fiske. Vi hade tänkt att fiska på ett annat ställe än vid stugan då det vattnet sa sig vara privatägdt. Men efter några minuters prat om vart man ska fiska, vilka beten osv så säger han att är han är delägare i vattnet i Tranvik och bjuder in oss att fiska på detta vatten under vår fiskevecka + att vi får använda oss utav hans brygga som ligger 50 meter ifrån stugan. Jag och Emil står och gapar så man kan se mackan vi tröck i oss ifrån statiol. WOW! Enligt rykten så ska vattnet i Tranvik vara grymt för gädda. Dock så hade han varit ute och pröva gädda tidigare samma vecka utan framgång. Hade vi träffat mitt i leken?

Sen var det bara i med båten, knäcka en pilsner, omplanera vårat fiske då vattnet var totalt outforskat. Sova.

Fredag, lördag och söndag flöt ihop till en och samma dag. Fiske, fiske och åter fiske var det som stod på schemat.

Då vi kom som befarat mitt i leken så uteblev dom stora gäddorna som vi hade hoppas fått in i båten på en vägning och mätning.