iFiske.se

Många gånger hittar man ett fiskevatten, men vet inte vart fiskekortet köps.. En sida vi och många andra använder sig av är www.iFiske.se. Det är en sida där vi fiskare kan köpa fiskekort via telefonen. Man kan söka efter fiskevatten och (förhoppningsvis har just den fiskevårdsföreningen kopplat upp sig mot detta) sedan köpa dygn,vecko, årskort eller vad du nu är ute efter. Snabbt och simpelt!

 

ifiskessee

 

Saxat från deras sida:

Köp enkelt ditt miljövänliga fiskekort direkt på iFiske.se i vår webbutik, dygnet runt – året runt! Här hittar du fiskekort i de flesta  av Sveriges största och populäraste fiskevatten.

Du köper fiskekortet online och betalar med bankdosa eller betalkort. Fiskekortet skickas elektroniskt till dig som SMS och via eMail! Ingen bindning, inget medlemskap krävs och inga dolda avgifter – dessutom sparar du på miljön.

Av vissa fiskevårdsföreningar kan du också köpa fiskekortet via ett betal-SMS. Då finns information om hur du gör köpet på tydliga skyltar placerade vid fiskevattnet. Du köper genom att skicka in ett SMS och några sekunder senare får du ditt personliga fiskekort som ett svar. Kostnaden hamnar på teleräkningen eller dras från kontantkortet. Driver ni en fiskevårdsförening (FVO / FVOF), fiskeklubb eller företag som vill börja sälja fiskekort via Internet eller SMS? Det är mycket enkelt och riskfritt att komma igång! Kontakta oss, eller läs mer på sidan ”Om iFiske”

 

Vi rekommenderar alla att använda sig av detta, om du sitter i styrelsen på en fiskevårdsförening borde du ta upp detta på nästa möte :) Koppla upp er mot detta så tror vi att mer pengar kommer in till föreningen i betalda fiskekort.

 

Finns på:

Android & Iphone

androidiconios64

 

 

 

 

Säsongspremiär på is

Kylan har lagt sig över mina områden och jag hoppas den är här för att stanna. Det vore trevligt med en ordentlig kärnis så man slipper den blöta dubbelisen som varit allt för vanlig de senaste åren. Sen ska jag och Peter delta i pimpeltävlingen på Hubo-Långsjön den 14 december, vore förargligt om den blev uppskjuten.

Spenderade helgen i Edsbyn med besök hos familj och vänner. Fick reda på att några vänner skulle ta ispremiären idag på söndagsmorgonen. Tog sista platsen i bilen och jag Pelle Joel Fejm och Press drog mot öjungshållet för att testa en för mig ny sjö.
image

Natten var kall och temperaturen låg runt -5 när det var uppstigning 05:00 medan. Blev hämtad 05:45. Parkerade bilen ca 06:15 och det var cirkus en kvart till sjön. Joel och fejm var här förra vart, gick fel och fick en björn i bakhasorna. Det ska tydligen finnas ett björnide i närheten..
Kolsvart var det då ingen snö fallit ännu. Fejm gick i täten med pannlampa och ledde tåget. Vägen gick upp, ner, höger, vänster och över stock och sten vilket ledde till att sällskapet ifrågasatte fejms förmåga som guide. Vi klarade oss från både björnar och frakturer till sjön. Isen var perfekt, nästan värdig att spela SM-final i bandy på. Lite småkorn av snö låg dock på isen vilket förstörde genomskinligheten tyvärr. Tjockleken var bra, minst 10cm på de flesta håll.
image

image

image

Ca 30 min senare var alla don och ismetesspön uppe och elden vart igång. Första fällningen kom snabbt men den brändes av Pelle, eller var det Joel? ;) Andra likaså. Tredje kom på mitt ismetesspö, den kampen vann vi dock. En gädda på 2,5-3kg. En av de största för dagen.  Kul med lite motstånd på spöt också, fångsterna har alltid lyckats undvika dem av någon anledning.

image

Fällningarna duggade tätt nu. Många små kom upp, och ner igen. Kaffet och fikat fick vänta ganska länge då vi alltid hade någon fällning att dona med. Fejm gnällde då och då över att hans underbara fika hade glömts hemma :D Vid 10.00 hade alla dragit ett gäng gäddor var. Fällningarna fortsatte dugga tätt. Några missades och lika många kom upp. Ganska många gånger blev det fällning men fisken var så gott som orörd, antagligen mycket abborrar i sjön! Jag fick även upp en alldeles bredvid lägret.
image

DSCN9468

image

Joel tog en av dagens största på ett annat ismetesspö. Fejm tog dagens minsta på ett tredje.    DSCN9471

Vädret var fint, inte många moln och solen sken underbart. Det blåste lite då och då men inget störande. Vi omorganiserade några spön då fällningarna tenderade att ske mestadels på den västra delen av sjön. Det gav några fiskar. Vi fick ta bort några don i förtid då mörten tog slut.

Såhär hök det på tills 12.00. Då tog det verkligen tvärstopp. Började packa ihop runt 12:20. Alla 40 mörtarna gick åt. Det blev 19 gäddor och 1 abborre om jag räknat rätt. En perfekt premiär på isfiskesäsongen! Nu är det bara att ordna till storleken.
DSCN9464

DSCN9459

 DSCN9476

DSCN9475

DSCN9463

Nästa helg blir det rödingsfiske. Då får vi se om formen håller i sig :)

 

/Emil

BLI MEDLEM I ÄLVRÄDDARNA

Älvräddarna gör något åt det som så många har åsikter om – Vattenkraften. Älvräddarna står upp för våra vatten och kämpar för att dessa inte ska bli mer utnyttjade än vad de är. De kämpar för att fria vandringsvägar och krav på minimitappning ska finnas i alla vatten där vattenkraft tillämpas.

 

Prisinfo:

Enskild medlem: 150:-/år

Enskild medlem + gåvopaket: 300:-/år

Familjemedlemskap: 200:-/år

Familjemedlemskap + gåvopaket: 350:-/år

Stödjande organisation: 250:-/år

 

För 150:- PER ÅR kan du sova lite bättre om natten och samtidigt bidra till en bättre miljö.

Det är inga astronomiska summor vi talar om. Två pizzor på ett år kan man skippa.

Älvräddarna behöver fler medlemmar för att ha fler heltidsanställda som kämpar för detta.

Bli medlem du också!

KLICKA HÄR FÖR ATT REGISTRERA DIG.

Se även gärna dessa tre korta men väldigt bra filmer om vattenkraftens påverkan.

/Emil