Abborren Abbe blir matad med mask!

Per-Erik har hittat en ny kompis!

Klicka HÄR för att komma till ett tv-inslag där Per-Erik ifrån Matfors matar sin randige vän!

 

 

// Peter

Hälleflundra från kajak!

Ni har väl inte missat när gäddkungen Joel Abrahamsson åker till Norge och fiskar hälleflundra ifrån en kajak?! Karl är ju inte klok på en fläck!


 

 

 

/ Peter

VM i flugfiske ikväll på tv!

Idag klockan 22:00 så sänds det highlights ifrån flugfiske-VM i Norge närmare bestämt området kring Vefsna på Tv4-sport.

VM håller på under perioden 14-17 augusti om sänds för första gången ikväll! Så missa inte!

 

/ Peter

Mer tävlingar till hösten är nu spikade!

Vi Hälsingar håller gäddfisket varmt om hjärtat och med det så föds eldsjälar som arrangerar tävlingar nu i höst!

 

Ovanåker Open

Såhär står det på deras facebooksida. Klicka på länken ovan för att komma in till den.

Gäddfisketävling i hela Ovanåkers kommun.

-Gränssjöar är tillåtna att fiska i
-C&R (Catch & Release)
-Endast ett fiskande spö/person
-Max två personer/båt
-Anmälningsavgiften är 300 kr/båt

Samling på ÖN kl. 06.00. Återsamling kl. 16.00 (Kommer man försent till återsamlingen så blir man automatiskt diskvalificerad)

Det är endast den längsta gäddan som räknas, och den skall vara över 90 cm. En reservfisk kan användas utifall det är två lika långa tävlingsfiskar som fångas. Reservfisken behöver inte vara över 90 cm.

-Max 40 lag, först till kvarn!
-Medtag egen kamera (Smartphonekameror duger bra)
-Måttbrädor delas ut vid samlingen
-Huggkrok är ej tillåtet
-Anmälan är bindande

Kom ihåg fiskekort!

Anmälan görs till Anders ”Bulan” Persson på 0702336217, eller kontakta mig här på facebook och vänta på en bekräftelse.

Anmäl er så snabbt som möjligt för att underlätta för oss, sista anmälningsdatum är 8/9.

Välkomna! /Bulan och Micke

 

MIEKOcupen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klicka på bilden eller länken för att läsa mer.

 

MIEKOcupen tycker jag personligen att ni ska ta er en rejäl funderare att avboka allt ni redan har bokat och istället delta i den tävlingen!

En stor förändring mot tidigare år att det är MAX 2 spön per lag, och du får fiska hur du vill! Jigga, pimpla, meta, kasta eller varför inte ett klassiskt trolling. (Dynamit undanbedes!)

 

 

SKITFISKE! / Peter

 

Sommarkväll med Abborrfiske

Gårdagen började med regn och rusk i flera timmar. Hade planerat en vända abborrfiske på nån timme innan andra planer skulle skridas till verket! Vädret blev till slut väldigt fint, runt 20 och vinstilla så vi drog iväg strax efter middag.

Jag och mor drog till flickvännens släktgård långt in i skogen där jag satte två syren förra sommaren. Helt ensamt och knäpptyst är det där, bara korna som betar på markerna hörs!
20130811-143707.jpg

Nyfiken är dom också. Efter en snabb hälsning och konversation med damerna var vi i ekan. Mor min metade medans jag testade ul-spöet. Ena syret är bra gömt så vi hittade först de inte utan testade en plats på måfå, där var de heldött. Kom sedan på vilka riktlinjer jag valde ut och vi hittade till slut syret! Där var det fart kan jag lova :) direkt nappade en fin matfisk på metspöet. Och så fortsatte det! Det var hög omsättning på masken. Hade några efterföljare och ett missat hugg från en skaplig abborre som missade kroken några meter från båten. Syret har verkligen fått fart på den utvalda platsen :)

20130811-144039.jpg
20130811-143918.jpg

 

När masken började sina och vi började ställa in oss på att åka hem så såg jag ett sånt där perfekt ”å herregud nu kommer det smälla”-område att kasta på. Pang! Ett par sekunder efter landning högg det på agat-spinnaren(som för övrigt måste vara en av världshistoriens bästa spinnare). Den var pigg och jag försökte styra undan den från näckrosbladen men icke. Körde fast och det var stutt, men jag kände att den var kvar. Ankrade loss och började närma oss näckrosorna så kom vi plötsligt loss. En korts stund bökande senare så var iaf en fin matfisk i båten!

20130811-143604.jpg

Några kort senare så fick den simma vidare och vi drog oss hemåt.
En sån där underbart skön sommarkväll!!

/Emil