Årets stora trollinghändelse!

Han har gjort det för med lysande resultat och han gör det igen! Det är givetvis Emil Domanders jag pratar om. För fjärde året i rad så anordnar han Ljusnan Pike Race!

 

Ljusnan Pike Race är den största trollingtävlingen här om kring och en riktigt fest för dig som trollingfiskare. Gå gärna in på Emils hemsida och läs mer om tävlingen!

 

Och för all del, anmäl erat team till årets stora trollinghändelse!

 

/SKITFISKE!  Peter

 

Vandring i Hälsingeskogarna

Nu när man är ledig några dagar mellan kurserna så har jag farit till mor&far i Edsbyn för att vila upp sig lite. Hade planer om att ta en pimplingstur men då det regnat flera dagar så är isen som socker. Bara dumt att chansa.

Tog istället igår en sväng längst Voxnan för att reka en fors jag bara sett på karta. Måste se om det är värt att dra en fiskesväng dit i sommar! Då jag glömde hand-gpsen hemma så fick jag höfta lite, hamnade såklart fel först.. Tror jag kom till ett av av Sveriges bästa bäverjaktområde? Var knappt ett träd som var skonat.

Snubblade runt bland bävrarnas fallna offer samt några intressanta hålor tills jag kom på rätt köl. Hörde och såg forsen på långt håll. Riktigt fin utsikt var det.

Kom till slut fram till forsen, riktigt trevligt ställe. Dock så såg det svårfiskat ut, inte många ställen där det var flugfiskevänligt. Nu var det såklart högt vatten, det kanske är lättare att vada ut vid normalt flöde.

 

 

Tar mig en sväng dit i sommar också när vattnet är normalt. Se om man kan lura någon firre, tyvärr så är Voxnan en skugga av sitt forna jag pga ett x antal kraftverk. Det hade kunnat varit mycket mycket bättre.

Voxnan - värd ett bättre öde.

 

Tog även en vända till Vinströmmen och spanade lite. Vägen var förjävla dålig så jag tog mig bara till ”infarten”.

Förövrigt var det här Pippi Långstrump rullade ner med tunnan

Vinströmmen hör ju också till Voxnan, så det är samma sak här.. mycket sämre än vad det har varit och kan vara, tyvärr. Men det finns nog en del bumlingar kvar här. Enligt sägenhistorier så fiskades det lax i Vinströmmen, det låter väl underbart?? :)

Vi ger säkerligen Vinströmmen en chans i sommar också.

 

/Emil

 

50% rea på Berras Gävle

Påväg hem från dagens tentamen kom jag på att Berras Gävle har 50% rea på allt i affären idag måndag 26 mars till 31 mars. Var in en snabbis och inhandlade lite prylar inför flugfiskesäsongen, ny spötub bl a.

 

Kan ju vara värt ett besök om du är i gävletrakten!

Ismetestävlingen på Herten; Resultat!

Som ni säkert har sett på både hemsidan och på vår facebooksida så har en god vän arrangerat en ismetestävling på Herten. Den gick som planerat i helgen som var och sjön som dom fiskade på var Herten. Tyvärr kunde inte erat favoritteam, Team EPfiske.se delta pga av studier samt arbete. Men till start kom fem lag, fulla av förhoppningar.

 

Då vi somsagt inte kunde delta så har en gästskribent ordet och det är inte vilken skribent som helst, utan självaste arrangören av tävlingen!

 

Under helgen gick en ismetetävling av stapeln på Övre Herten. Totalt sju lag hade anmält intresse men pga diverse förhinder dök bara fem deltagande 2-manna lag upp för att delta i tävlingen. En vädermässigt närmast perfekt dag på isen med temperatur kring nollan och bortsett från några vindbyar alldeles lagom blåst.

 

Efter en snabb genomgång av regler och info så stack de förväntansfulla teamen iväg ca 07:30 för att borra och placera ut spön. 30 min senare kl 08:00 gick starten. Dagen började lite halvsegt för alla team utom Dunderklumpen som hade full fart på grejerna hela dagen. Närmare lunchtid blev det lite mera fart även för de övriga teamen och när klockan slog 14:00 hade totalt 33 gäddor landats. Längsta gäddan för dagen drog Pike Performance på 88cm, dessa två herrar stod även som slutsegrare på totalt 369cm. Bör dock nämnas att Team Dunderklumpen ensamma stod för bra precis hälften av dagens landade gäddor!

 

Grattis Pike Performance till storslamen och tack till alla deltagande för en trevlig dag på isen, vi ses igen nästa år!

Hälsningar Martin Elversson

Slutresultat:

1:a – Team Pike Performance (369 cm) (längsta gädda – 88cm)

2:a – Team Dunderklumpen (323 cm)

3:a – Team HMK (254 cm)

4:a – Team Lightlake (155 cm)

5:a –Team Predatorshopen (127 cm)

 

Riktigt roligt att någon person äntligen drog igång en ismetestävling så som alla har pratat om detta. Men jag tycker att det är lite klent med fem lag, 10 man? Skärpning till nästa år ni ismetare!

 

Tack Martin för det fina initiativet! Nästa år så kan jag lova att Team EPfiske.se kommer vara på plats, och då lever Team Pike Performance farligt, och alla övriga team också för den delen!

 

 

SKITFISKE! / Peter

Otrolig video: Två gäddor på samma ismetesspö!?

Kom idag över en video på när två killar ismetar i Ullungen, Edsbyn. TVÅ gäddor tas på SAMMA issmetesspö (!!?). En 2.1kg satt på kroken samt 8.6kg sitter intrasslad i linan ovanför, är nog inte ens möjligt att göra det där.

 

Klicka här för att se videon

Fångstmannen är Martin Söderberg.
Bara att gratulera över en otroligt fångst :)
Länken har tyvärr slutat fungera, ska försöka få fram en ny.