Nyårspimpling i finvädret

Såg väderleksrapporten igårkväll och det såg alldeles för bra ut för att stanna inne på nyårsdagen. Lyckades lura med mig sambon ut på Ullungen imorse för lite pimpling!

storpimplarn!

Nattens minusgrader har gett Ullungen en riktigt fin is som man skulle kunna spela elitbandy på.

sämre kan man må..

Den fantastiska förmiddagen resulterade i några fiskar, såg att det var ett gäng anglare ute också. Undrar om dom fick något??

Josse med en mordisk mört

Jag får ta tillbaka att bäckrödingen blev min siste fisk för året, det blev istället en borre. NU spikar jag fisket för året :) Resten av kvällen spenderar jag med min bättre halva och en plankstek.
Ha ett trevligt slut och gott nytt år!!
/Emil

En snabbis kikpimpling efter bäckröding

Vaknade sent idag men tog mig chansen att göra en snabbvända på Talltjärn, en liten tjärn jag hittade gömd i skogen som visade sig innehålla vild bäckröding (skrev om den i somras, kan läsas om i detta inlägg). Då julledigheten snart är slut så ville jag ta chansen att komma ut på isen en gång till innan man far tillbaka till Gävle. Skulle bli intressant att se om det gick att dra fisk både vinter och sommar också!

Tog ett tag att ta sig ut till plats då det var mycket snö att plumsa igenom.. blötsnö också då det var +3 och smådugg när jag drog ut.

Äntligen på plats..

Isen kanske inte ser så speciellt pålitlig men av alla isar jag varit ut på i vinter så var denna tjockast av dom alla, 20cm+ trots att det regnat, varit plusgrader samt att Dagmar varit i farten.

Vattnet där är såpass klart att man kan köra kikpimpling, riktigt spännande. Efter ungefär 15-20mins spanande i hålet utan en skymt av fisk började jag tappa lite hopp, det började bli mörkt också.. men helt plötsligt svischade det förbi någonting brevid mormyskan och jag hoppade bokstavligen till :) Lirkade en liten stund, hade den (eller brodern) på en gång innan den fastnade på riktigt och dansade upp ur hålet.

Årets sista fisk för mig!

Inte en bäckröding för rekordböckerna men likt förbannat är den vacker! Antagligen sista fisken detta år för mig då jag inte har några fler planerade fisketurer innan 2012.. fast iofs lär väl bli pimpling på nyår också (håhåhå). Nej men det är en värdig fisk som får avsluta året ;)

Botten var som ett salsgolv

Blev ganska förvånad när man såg botten för den såg ut att vara väldigt ren och fri från skräp. Har för mig att de såg ut som att det var en del skräp på botten i somras när jag ramlade i, kanske var det jag som rev ner halva skogen i fallet också..

Begav mig efter nappet hemåt för det började bli mörkt och jag började fundera på om snömannen eller vargen fanns i närheten.

Blir säkert fler besök hit i vinter!

Gott nytt år!

/Emil

Hans Lidman

Gjorde idag ett besök till Edsbyns museum för att spana in lokale profilen Hans Lidmans vrå. Skön känsla.. Spana in Hans böcker, bilder och man kan även provsitta i stolen böckerna skrevs i :)

Hans Lidmans avdelning

Hans Lidman i aktion med sina favoritflugor nedanför.

Den legendariska skrivmaskinen

Klart värt ett besök för den intresserade!

Mer info om Hans Lidman:

Hanslidman.se

Svartån

/Emil

Ädelfiske i privat tjärn

Jag Anders och Joel drog imorse iväg till en privat tjärn i Ovanåkersområdet i hopp om att fånga nån regnbåge eller öring. Plusgrader och disigt var det.

Smög ut på tjärn i kolmörker. Satte oss på första bästa plats och fläskade på med blinkpirkarna!

Anders och Joel, exakt såhär mörkt var det.

 

Drack kaffe i vår ensamhet utan något spår av fisk, vid andra eller tredje hålet som testades ska Anders enligt osäkra källor haft ett hugg. Joel fick en abborre också! När jag satt och avnjöt en riktigt fin kopp öl så kommer såklart mitt enda riktiga hugg för dagen. Reaktionen blev lika bra som Liverpool är på fotboll, alltså inte speciellt bra alls. Diverse svordomar överröstade tystnaden och fisken försvann.

Joel testar ännu ett av sina 4058 olika knep för att lura nån stackars firre, Anders drömmer om sitt missade hugg.

Även om hoppet nu är de sista som överger en så var det rekordnära nu. Joel hade kört fakehugg hela morgonen, vilket ganska förståeligt gjorde att jag inte reagerade det minsta när det började knarra i Joels rulle. Men nu var de fan fisk på riktigt! Anders och jag fick äran att uppleva drillningen:

Kanske var Joel värd ödet också…. ;)

Vi började misstänka om personen som arrenderar tjärnen har kommit på årets affärsidé och sagt att de nu fanns ädelfiske där även fast det bara fanns ”vanligt” skit i vattnet, eller  så var det bara motvind för oss … ;)

Försökte med nått nytt hål men gav sedan upp. Måste hem och förbereda för den årliga uppesittarkvällen med bingolotto!! Skönt att detta var sista dagen som ej ekonomiskt oberoende, imorgon köper vi en egen tjärn!

/Emil

Ismete Ullungen

Tog ett sent beslut att dra ut och ismeta på Ullungen idag med Tony och Engberg. -10 och helt vindstilla när vi drog ut. Placerade oss breve förra stället. Körde idag enbart ismete. Dagen blev skrämmande likt den i söndags, inledde med ett gäng fällningar där dom tuggat på mörten sen spottat ut den. Kanske för små gäddor som blev skraj av krokarna/dåligt isat som gav dom lite motstånd i hugget?… vad vet jag.

tog fyrhjulingen med ut idag, bra användning för att frakta saker och göra express-isning.

 

Mellan nio och tio var det ett jäkla hallå med fällningar hejvillt, bara några kom upp dock. Enbart snipor. Sedan exakt som förra gången så dog det totalt i ca 1.5h, vi körde lite längre idag, till 13.30. Vi fick några fällningar efter att ha blåst runt med fyrhjulingen för att få lite aktivitet. Men det var väldigt klent!

Man mår alltid bra med kaffe och eld!

Soluppgång Ullungen

Får se om man ger Ullungen något mer försök i vinter, väldigt klen utdelning har det varit. Bara snipor hittills. Skärpning!

Vädret och umgänget kan man iallafall inte klaga på!

/Emil