Flötestrolling efter stor gädda!

Nu är jag och min far precis hemkommen ifrån Söderhamn där vi har varit och meta fläskmört. Så snart bär det av till Herten för att pröva om dom gröna är huggvilliga!

Tyvärr så gick inte satsningen som planerad på Herten idag. Efter nästan 2 timmar på övre utan en stöt så begav vi oss till nedre. Och där blev det fart i grejorna. 8 minuter in i trollingen så hade vi varit i kontakt med tre fiskar varav en fick syna insidan av båten. Fin madame på 77cm. Men det blir fler gånger vi prövar på denna fisketeknik, för roligt var det! Farsan var mest exalterad över att han fick åka till Söderhamn och fiska mört.. mörtgubben vettni!

 

Glöm inte att vi har en gästbok! SKITFISKE!! / Peter

Förmiddag på Herten

Första passet avklarat! Sitter på land nu med en kopp kaffe i näven. Är på Herten och prövar lyckan än en gång, men efter 3 timmar på stället där jag och Emil fick 15 fisk på 2 timmar har det inte varit ett liv. Men jag ger inte upp än!


På andra passet hämtade jag upp en polare som hängde med ut. Blev mest trolling då för jag fiskade fluga före och det gick ju som ni kan läsa ovan.
Totalt så landade vi 5 gäddor av den mindre kalibern där undertecknad bara landade en ynka gäddsnipa.
// Peter

Öringslek Gavleån

Var ut en sväng idag och kollade när öringarna lekte i Gavleån, ett jäkla liv var det! Försökte smyga mig närmre för att få nån på bild men misslyckades :P Fick en liten sekvens på film iallafall!

/Emil

Tävlingsdags!

Nu var det dags.

0845: Kvart kvar tills årets Herten Open startar! Vi kommer göra några uppdateringar under dagen så kika gärna in lite då och då! Skitfiske!

11.10: Soppatorsk, men kapten Peter löser det på bästa sätt. Hittills två fiskar upp, vi väntar med längden tills senare. Lunch snart!

 
12.33: lunchbrake! Fortfarande två firrar för oss, haft några känningar men ingen hattrick än. Ryktas att ett gäng dragit en på 98cm som antagligen är dagens största hittills. Motorn krånglar lite men vi hoppas den slutar upp med det.

 
Arrangörerna bjöd på grillat med potatissallas istället för kålsoppa iår, riktigt gott!! Strax beger vi oss ut i jakt på trean!


1325: Tävlingen avslutad och arkiverad! Ingen seger för EPfiske.se utan Team VVV tog ännu en gång hem segern, för tredje gången irad(!). Vinnarlängden blev 263cm. Vi hade en fin eftermiddag med 15 gäddor i storlek mindre(tyvärr), men vi putsade till våra siffror som slutade på 195cm. Förargligt nog 8cm kortare än förra året men fortfarande ett godkänt resultat som enda jerkbaitande lag. Nästa år blir det tredje gången gillt!!


Grattis till VVV som nu cementerat sitt namn i pokalen. /Emil

Laddar inför Herten Open

Sitter just nu på tåget påväg till Bollnäs för att ladda upp inför Herten Open som vi kommer att delta i under morgondagen. Tävlingen pågår mellan 0900-1600 med en timmes lunchpaus då arrangörerna bjuder på grillat djur och potatissallad! Det lag med de tre längsta gäddorna sammanslaget är det som gäller. Det är fritt vilken fiskemetod man vill köra men vi kommer köra enbart jerkbait. Förra året blandade vi jerkbait med trolling men vi ställer alltså in oss på en stil iår!


Förra årets vinnare Team VVV.

 

Vårat resultat Herten Open 2010 blev 203cm och det hoppas vi såklart klå. Höstfisket har inte riktigt velat komma igång för oss då det bjudit på klent med fisk hittills, kommer det släppa imorn?

 

Kommer under morgondagen ha liveuppdatering om vad som sker i båten, följ oss gärna!

 

Skitfiske! /Emil