God jul!

Läre väl passa på att önska alla en riktigt god jul och gott nytt år! :D Så tar vi Byn hemma på annandagen!

FORZA BGIF!

Bokstavligt talat SVINKALLT!

Ord som för oss fiskare är rena svordommar. Så med dom orden dunkandes i bakhuvudet så är det nog inte bara vi som ser fram emot en vårsäsong med lite mildare väder.

I skrivande stund så är temperaturen på -16 grader och då har väl det ändå blivit några grader varmare än vad den visade på imorse. Men vi ska försöka oss ut den 22 december på lite ismete, om inte det blir som dom har lovat. Men samtidigt, vädernissarna på tv har flera gånger lovat strålande sol när man sitter där på sin semester, och regnet har öst ner. Så vi hoppas att det som vanligt är tvärt om vad dom säger så vi kan ta oss ut nu i vinter, utan att plumsa i snö upp till midjan och förfrysa näsan.

Vi har inte hunnit bokat någon sjö inför vårat ismete, men en revansch på Vitaspen låter mycket lockande. Menmen, först så läre vi låta vädergudarna bestämma om vi änns kan öppna dörren utan att förfrysa.

 

FRÅN OSS ALLA, TILL ER ALLA EN RIKTIGT GOD JUL!

Säsongens första vinterfiske

Säsongens första isfiske är avklarad. Vi begav oss till Härnebo tidigt imorse, vädret låg runt -14 när vi åkte men enligt väderleksrapporterna skulle det bli lite varmare om några timmar. Detta stämde också ganska så precis då graderna låg runt -5 när vi var klar.

 

Isen var av blandad karaktär, mest dubbelis och blött. Vi dunkade ut 8st ismetesspön ovanligt energiska mörtar. Ganska direkt hade vi en fällning, dock var det en mört med alldeles för höga drömmar om frihet som lyckades få oss på språng.

Första gäddan landade vi efter ungefär en timme, adrenalinet kokade av förväntan då det var första fisken på ismete. Vikten var ingenting att skryta över dock, runt 2kg. Totalt blev det 3 landade fiskar och 2st som slet sig under drillningen och som alltid kändes dom störst. Största fångsten låg runt 3-4kg.

Vädrat skiftade mellan molnigt till halvsoligt och avslutades med snöfall. Vid lunchtid kände vi oss nöjda och började packa ihop grejerna för avfärd.

 

Vill ni se Peter in action så klicka HÄR, några bilder finns som vanligt i bildgalleriet.

 

Hoppas ni följer oss vidare i vinter!

Skitfiske!