Ismete!

Vintern har stormat in rejält och isarna ligger på de flesta sjöar. Vinter = angling, pimpling och ismete. Och det är inte helt fel!

På söndag, 5e December ska jag och Peter köra säsongens första isfiske. Med nyinhandlade ismetesprylar  ska det bli både roligt och intressant att testa denna för oss ganska oprövade metod för att locka upp stormadame. Väderrapporterna säger att det blir runt 9-16 minusgrader, men kläder efter väder som man säger. Lite ravioli och kaffe vid elden så blir det perfekt.

För er som är intresserad av ismete så måste vi tipsa om en fin fiskesida vid namn Fish Eco , där finns en riktigt bra artikel med ismetestips som både nyförälskade och gammelrävarna inom ismete kan ta del av.

Är du lite osäker på hur ismete går till kan förutom läsa artikeln ovan se detta Ismete när några grabbar lyckas få en riktigt fin 14kgsgädda med denna metod. Ni blir garanterat sugen på lite ismete…

 

 

Tveka inte att skriva i våran gästbok om ni får någon intressant fångst i vinterkylan!!

 

På återseende,

Team Tourdepike

Telia – NEJ tack!

Digital-tv, underbart när det fungerar!

Denna vecka har varit som ett ända stort samtal med Telias kundservice. Jag bytte lägenhet första november till en lägenhet¨på Blomkransen, och av erfarenhet så vet ja att Telia inte är så mycket att lita på. Så ja ringde dom i början på september för att vara säker på att flytten skulle hinna gå igenom, och att det skulle fungera vid inflytt. Fick orden ”Nu är allt klart, den första november kommer vi att flytta din digital-tv så att den kommer fungera.” Så i godan tro, flytta in mina grejer (En säng och 6 lådor med wobbler och spön till förbannelse) drog igång tvn och så…….. Svart. Direkt på telefonen och där började resan på totalt 10 samtal, 12 olika handläggare som alla utnyttjade orden ”Nu är det klart! Under dagen kommer din digital-tv att fungera!” Nummer elva av alla som ja fick kontakt med berätta hur alla hade gjort olika, skapat 3 st ny-inflyttar på mitt abonemang och ett på min gamla lägenhet(?) samt 2 st nya vanliga flyttar mellan min gamla och nya lägenhet. Han sa att han skulle fixa det, men dom orden lägger jag vid det här laget i samma hög som alla andra lovord som ja har fått. Dagen efter, det har nu gått 8 dagar, ringer en tjej och berättar att nu har killen som ja talade med dagen innan fixat problemet och det ska funka. Min sista fråga då, kompensation. Så nu inväntar ja ytterligare ett samtal ifrån Telia, men denna gång ett samtal ifrån deras reklamationsavdelning! ;)

För nu ska det bli utdelning på min tid som ja har lagt ner!

Lugnet före stormen

Efter en vecka av intensivt fiske och humörsvängningar utan dess like som var påfrestande för oss, så att sitta hemma och fila på grejerna och invänta isarna känns faktiskt ganska skönt.

Tour de Pike gick kanske inte helt som planerat. Vi hade väntat oss fin fisk, i fina mängder, men ni som följde våran vecka såg att det inte gick som planerat. Då endast 2(!!) fiskar kom upp med riktigt fin kropp så uteblev våran idé att kartlägga fiskarnas kondition i dessa vatten. Givetvis flera fiskar, men inte i rätt storlek som skulle ge korrekta siffror. Det ända vi kom fram till att det är för lite fisk i sjön! ;)

Men förberedelserna har börjat då Emil jagar efter ismetegrejer, spö och rulle (är det någon som har 3 par med utrustning till salu, skicka ett mejl, eller skriv i gästboken!!) inför kommande säsongen då trotts is och kyla inte stoppar oss, i jakten på maddame! Har fått lite heta tips om sjöar som inte är tillgängliga på sommaren som har ett grymt gäddfiske. Så ismete/angling är det som kommer ta upp den mesta av våran fisketid nu i vinter, kommer väl även att bli några svängar att försöka oss på lite ädelfisk samt en och annan aboorrtävling.

 

Tour de Pike, en vecka som har satt sina spår. Mycket upplevde vi under den veckan, mycket som vi gladerligen vill uppleva igen! Sagt och gjort! En fiskevecka till Åland är bokad och nu kan vi inte tänka på så mycket annat än just det. Gäddfisket på Åland ska var bland det bästa gäddfiske i europa enl rapporter ifrån vissa guider/sportfiskare. Så det tog inte så lång tid för oss att bestämma oss att Åland är en plats för oss. Tänkte hyra en guide och båt som tar oss till dom bästa platserna ute i Östersjön. Har släkt där jag också, så boende och kontakter med olika guider är inget problem då sportfisket är en stor del på Åland. Exakta datum för resan är inte satt ännu men det väger mellan sent i Mars eller mitten på Maj. Håller lite kontakt med guider och andra fiskare som har lite erfarenhet av gäddfiske på Åland för att göra vårat bästa att träffa gäddorna precis efter leken.

In och skryt lite på gästboken, och skriv om eran senaste fisketur, drömgädda eller den stora som slet sig. Eller bara in och önska alla skitfiske! Eller i detta fall, kanske lite ismetegrejer till salu?

 

Hoppas att ni inte blev mätta nu under våran fiskevecka, utan att ni fortfarande söker in på våran hemsida, när mörkret har lagt sig, men fiskarn i dig är vaken!