Sista dagen – Härnebo

Sista dagen blev som planerat i Holmsveden på sjön Härnebo. Vädret låg runt minusgraden och många bilolyckor hade skett enligt radion, man började ju bli lite orolig efter allt strul tidigare i veckan. Men saltbilen hamnade framför oss så vi klarade oss galant hela vägen fram. Molnfritt och några plusgrader senare på dagen var lovat enligt norskarna på yr.no, som stämde ganska så precis! Riktigt fint väder och varmgrader smög sig på när vi väl hamnat i båten.

 

Vi körde idag stenhårt på trollning med djupgående wobbler då vi fått info om att gäddorna går ner djupt när första köldknäppen kommer. Sagt och gjort, redan efter någon timme så gungade det till rejält i sakerna och vi fick upp en vacker madam på 7.8kg, 104cm! Efter en fin kamp så var lyckan stor när hon fick äran att se insidan av båten en stund. Äntligen lite vind i seglet! Vi körde vidare och plockade de närmsta timmarna upp några mindre gäddor på runt 2kg samtliga, bl a ett dubbelhugg som fixade lite panik i båten.

Strax efter lunch så brände det till i rullen igen, efter lite om och men fick vi upp en fin 93cmare på 5.5kg! Resten av dagen var lite lugnare med nån enstaka 2kgsgädda samt en ungefär lika stor som wobblern.

– Slutresultatet, en riktigt kul fiskedag med fint väder och bra fiske! En skön avslutning på en vecka med blandade resultat och väderkrångel. DOCK en otroligt skön och rolig fiskeresa! Fler lär komma :)

 

 

5,5kg – 93 cm

 

 

Nytt PB för Emil: 7,8kg – 104 cm

 

Alla fiskar såklart tillbaka i vattnet efteråt! Som vanligt finns det också fler bilder i bildgalleriet!

Tredje dagen – Check!

Pga tragedin på Vitaspen (den förbannade isen!) så tog vi det säkra före det osäkra, vi checkade Härnebosjön inför finaletappen. Som ni ser på bilden så var det isfritt. Trotts rapporter om is där i början på veckan. Goda nyheter för oss alltså!

 

Imorgon kör vi sista rycket!

Andra dagen – Storsjön

Dagen började precis som planerat, steg upp och drog igång kaffepannan och packade bilen med spön och lådor. Drog oss närmare Ljusdal och Storsjön. Men ju närmare Ljusdal vi kom så dök problemen upp.

Att sjösätta båten var ingen lek då den planerade platsen var obrukbar pga lågt vatten. Vi testade några andra platser också, men stötte där på samma problem. Så ringde vi Ljusdals FVO och fick förklarat för oss vart ytterligare en ramp skulle ligga, med bättre förutsättningar.

Efter lite sökande hittade vi platsen, nöjd blev vi dock så var det fullt med is…. Efter mycket om och men så lyckades vi slå och hacka sönder isen tillräckligt mycket för att få i båten och vips så var det dags för lunch.

Vi tänkte att med lite mat i magen så skulle dagen bli bättre, men den blev i stort sett likadan som morgonen. Alltså bedrövlig.

Avslutningsvis så slirade bilen fast då vi skulle dra upp båten så vi fick tala med lokalbefolkningen som hämtade en traktor.

Vi kammade noll och till råga på det så gick kaffetermosen sönder!!!

 

Bara att bryta ihop och komma igen!

Första dagen – Marmen

Första dagen av fiske inleddes på sjön Marmen strax utanför Söderhamn. Jättefiskarna uteblev tyvärr denna gång, enbart 5st arma gäddor i 3kgs-klassen. Det mest intressanta som hände var två lite tyngre stötar ganska så tidigt på dagen, MEN kroken gick av på ena och den andra sket i det helt enkelt och gäddorna gick segrande ur kampen.. denna gång ;)

 

(Där ser man vikten av att ha fräscha krokar !!!)

Vädret kan man dock inte gnälla speciellt mycket över, då både vind och väder var i största del till belåtenhet; växlande molnighet, vind, småregn och lite eftermiddagssol. Temperaturen i luften låg vid start runt 0-sträcket och klev sedan upp ett par grader senare på dagen. Detta resulterade i att vi mest körde på Jerkfiske för att hålla värmen uppe. I vattnet pendlade temperaturen mellan 5.5-6grader.

Fler bilder från Marmen finns i bildgalleriet.

Måndag – dondag

Måndag blev som bokat en dondag, Vi tog upp båten ur varpen och då fick den bistå som en isbrytare, då isen hade satt sig i båthamn. Och så blev det lite handling, lite gotta att ha med sig i båten. Tittade även över grejerna vi ska ha med oss och insåg då att vi saknade flera jerktaffsar, den sponsorn som vi då har, SportfiskeCentrum i Bollnäs var då snabba med att leverera 6 st nya riktiga kanontaffsar! Det är sån leverans en sponsor ska ha! TACK!

Då Emil Malmgren tog sig från Gävle idag så åkte han förbi Härnebosjön i tåget, och fick sig en skräckens-syn! IS PÅ SJÖN! Vi satte oss direkt vid ritbordet igen och planerade om våra etapper för veckan. Istället för att som schemat tidigare löd så var det ju Härnebosjön som skulle inleda årets fiskevecka, Tour de Pike, men pga av vädret så åker vi till Marmen och klipper bandet. Detta oväntade kalla vädret att gjort att schemat för veckan har blivit allt mer osäkert. Men som det ser ut just nu så det med gråten i halsen vi kan meddela attt Vitaspen högst troligt kommer utebli ifrån årets Tour de Pike. Men vi lovar att förr eller senare så kommer vi åka dit och pröva detta mytomspunna vatten! Somsagt Marmen på tisdag, onsdag så blir det Storsjön i Ljusdal, torsdag fortsatt osäker då vi fortfarande sörjer Vitaspen. Fredag, då blir det Härnebo, om man ska lita på dom på yr.no då dom lovar bra med plusgrader i slutet på veckan. Men, det vore inte första gången dom i Norge har fel. Så det är med en viss osäkerhet vi har Härnebosjön som slutetapp.

 

Vi kommer efter varje dag att lämna en rapport över dagens fiske med bilder, statistik och dyl!