Flugfiske efter gädda!

Sitter här och känner hur hösten kryper sig närmare och närmare och jag blickar tillbaka under det fisketurer som jag har gjort under sommaren. Resan till Norge med Predatorshopens Martin är en resa som jag blickar tillbaka och minns att det var så förbannat roligt, trotts att inte ha sett en lax, att stå och kasta, kasta och kasta! Att fiska med flugspö är tammefan roligt!

Har tidigare dömt bort fluga pga av att jag har fiskat det i 10 år och har blivit lite ”mätt” men nu så känns det som att den brinnande flamman som en gång fanns i en 12 årig pojkes inre när han sprang vid olika älvar och dängde super-puppor och haröron har vaknat till liv!

 

Men efter att ha fiskat mycket gädda på slutet så är intresset svalt för att fiska harr och öring, samt att kylan kommer närmare och vattentemperaturen sjunker. Vad gör man då?

JO! Man börjar fiska gädda med flugspöt!

 

När jag kom på att det var något som jag vela göra så blev den lilla flamman ett brinnande inferno! Efter jobbet igår så tog jag mitt klass #7 och gick efter älven och fiskade några timmar, tyvärr utan fisk men det var riktigt roligt ändå!

Idag på jobbet så tog jag även ledigt under torsdagen för att få hela dagen att gå och fiska både med enhandsspöt men även min klass #8 tvåhands i hopp om att få hålla i en och annan gädda.

Kan säga att suget efter att fiska gädda med flugspö inte blir mindre av att se denna film!!

 

Följ oss gärna på facebook (klicka uppe till höger på facebookrutan) för det är där dom mindre uppdateringarna kommer upp direkt samt även bilder från när vi är ute och fiskar.

Vem vet, kanske kommer upp en bild på en monstergädda under torsdagen?

 

SKITFISKE PÅ ER! / Peter

PB fick syna insidan båten!

Tog med mig en föräldraledig kollega ut på sjön några timmar för att slå ihjäl lite tid och uppdatera vad som händer i livet.

 

Efter att ha gått igenom för Tobias ”Astrotobbe” Åström hur det fungerar med paravaner, ekolod och drivankare var vi igång.

Efter att ha fått ut tre spön så började det att gunga hejvillt i grejerna och en liten gädda på 55cm fick lägga sig på måttplankan för att sedan få hoppa ner i plurret igen. Sen dröjde det en timme innan vi fick nästa fisk. Men trotts ett hjärnsläpp ifrån fiskaren där han ställde sig i båten och försökte stirra upp fisken så tog han tag i spöt och röck för kung och fosterland! Efter lite fight så landades denna skönhet!

Astro med 4,3kg och 85cm skönhet!

Astro med 4,3kg och 85cm skönhet!

 

Snart var det dags igen! Men detta var något i hästväg jämfört med den tidigare gäddan!

Tobias gör ett mothugg och det skriker i rullen! Jag ber karln lugna ner sig för att han sitter i botten så han slutar veva och bara håller i spöt. Då slutade det skrika i rullen! Vilket innebär att det som sitter på kroken hänger med båten i några knop! Efter ett mindre hjärtstillestånd så börjas det skrattas nervöst i båten när vi inser att det är en bättre bit som har tagit grejorna.

Gäddan kliver ut från båten 10 meter och ställer sig 20 meter bakom båten och står tvär still! Han ankrade fast! Astro lägger tummarna på spolen och pressar upp gäddan för att veva in en meter, men gäddan vill inte till båten så med en 3 metersrusning drar den iväg och ställer sig på samma plats. Har aldrig varit med om att en gädda ställer sig så under trolling. Astro säger att hans pb tidigare har varit 7kg blankt och då lovar jag honom att det ska putsas med råge bara vi har landat det som sitter på kroken nu.

 

Efter en ovanligt lugn landning så är känslan otrolig efter att gäddan är i båten och den visar sig vara en fet gädda på 105cm och 8,9kg! FANTASTISK!

Astro med 8,9kg och 105cm PERSONBÄSTA!!

Astro med 8,9kg och 105cm PERSONBÄSTA!!

Astro med 8,9kg och 105cm PERSONBÄSTA!!

Astro med 8,9kg och 105cm PERSONBÄSTA!

 

Att ta med en fiskare till ett nytt vatten och att få möjligheten att erbjuda ett pb gör en fisketokig grabb lycklig!

Tänk om alla torsdagar kunde vara likadan!

 

// Peter

 

 

 

Mer tävlingar till hösten är nu spikade!

Vi Hälsingar håller gäddfisket varmt om hjärtat och med det så föds eldsjälar som arrangerar tävlingar nu i höst!

 

Ovanåker Open

Såhär står det på deras facebooksida. Klicka på länken ovan för att komma in till den.

Gäddfisketävling i hela Ovanåkers kommun.

-Gränssjöar är tillåtna att fiska i
-C&R (Catch & Release)
-Endast ett fiskande spö/person
-Max två personer/båt
-Anmälningsavgiften är 300 kr/båt

Samling på ÖN kl. 06.00. Återsamling kl. 16.00 (Kommer man försent till återsamlingen så blir man automatiskt diskvalificerad)

Det är endast den längsta gäddan som räknas, och den skall vara över 90 cm. En reservfisk kan användas utifall det är två lika långa tävlingsfiskar som fångas. Reservfisken behöver inte vara över 90 cm.

-Max 40 lag, först till kvarn!
-Medtag egen kamera (Smartphonekameror duger bra)
-Måttbrädor delas ut vid samlingen
-Huggkrok är ej tillåtet
-Anmälan är bindande

Kom ihåg fiskekort!

Anmälan görs till Anders ”Bulan” Persson på 0702336217, eller kontakta mig här på facebook och vänta på en bekräftelse.

Anmäl er så snabbt som möjligt för att underlätta för oss, sista anmälningsdatum är 8/9.

Välkomna! /Bulan och Micke

 

MIEKOcupen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klicka på bilden eller länken för att läsa mer.

 

MIEKOcupen tycker jag personligen att ni ska ta er en rejäl funderare att avboka allt ni redan har bokat och istället delta i den tävlingen!

En stor förändring mot tidigare år att det är MAX 2 spön per lag, och du får fiska hur du vill! Jigga, pimpla, meta, kasta eller varför inte ett klassiskt trolling. (Dynamit undanbedes!)

 

 

SKITFISKE! / Peter

 

Predatorshopen fixar ismetetävling!

Predatorshopen anordnar för andra året i rad en ismetetävling på Herten!

 

10:e mars – Övre Herten, Bollnäs
08:00 – 14:00
(samling kl 07:00 på skajet)
2-manna

Endast gädda räknas
C&R på ALLT
Flest cm vinner (de fem längsta räknas)
Max 8 spön per lag
100kr/person
Prispengar till totalsegrare
(winner takes it all)

Inget krav på fiskekort då vi tillämpar C&R

Anmälan och mer info:
Martin – 070 681 23 60

 

In på facebook och håll koll på när konkurrenterna anmäler sig!

 

 

// Peter

Herten Open 2012

I lördags var det dags för den årliga Herten Open! Tredje gången gillt var det tänkt.

Landade hos Peter på fredagskvällen och laddade upp med kvalitetsfotboll, Färöarna – Sverige hos Sigge ;) Det gick ju bra till slut, efter nån konjak var det sängdags.

 

Upp vid 0530, kaffepannan igång och pygla i sig frukost.

Peter uppskattar blixten på morgonkvisten

Iväg till Herten för info och skitprat. Mätbrädor delades ut som vanligt, 5 längsta gäddorna gällde och runt 08.00 brann startskottet.

Drog iväg till stället där vi avslutade Herten Open 2011, där det var glödhett och huggen haglade. Nu var det, STEN DÖTT.

Inte en tillstymmelse på varken mitt eller Peters stick of Doom. Bytte plats några gånger, bytte jerkbaits som besatta. Fick höra att naturtrogna tydligen var saken som skulle fungerade denna dag. Hängde på min McMy och hade plötsligt en virvel bakom jerken. Slängde ut igen och mycket riktigt såg man en junior komma skjutande och ta McMion.

Nu kanske det släpper! Det kan bara bli bättre!

Ett par kast senare så smäller det till, mothugget sitter men på en hundradels sekund blir det slappt i linan. Ingen aning vad, men något förbannat vasst lär skavt av linan och den vinnande kombinationen var försvunnen. Underbart.. :)

Efter det var de dags för lunchpaus, hamburgare stod på årets meny. Gott som vanligt, med lite mat i magen och ny energi skulle eftermiddagen bli bättre.

Vi drog en varsin direkt, och hade bud på mer. Det verkade bli bättre! Men tyvärr hände det inget speciellt mer efter det. Ruggigt dåligt i år, synd nog.

Not even close, absolutely no cigarr

Segrarna av årets Herten Open blev Team Knotas på den sammanlagds längden 410cm strax före Team PikePerformance404cm.

Gratulerar!!

/Emil

Betesfiskförsäljningen expanderar!

Idag var jag och Martin iväg och rekade och pratade för en ev. expandering av mörtförsäljningen. Diskussionen lät bra och går allt som planerat så kommer vi att ha mycket och fin mört året runt.

Grym betesfisk som levererade direkt i våras!

Som läget är idag så är vi begränsade med de antal mört vi kan ha på en och samma gång vilket gör det svårt att lova leverans till er som beställer stora mängder med bara dagar i förväg (ska ni ha en laddning på 30-40st så kom gärna in med dom en par veckor i förväg). Detta ska det förhoppningsvis bli ändring på lagomt till hösten och säsongen för gäddmete är som störst!

 

Har ni spikat era sjöar för gäddmete i höst? Gå gärna in på http://www.magazinefisheco.se/ och läs den senaste upplagan och bläddra till sidan 46, så ska ni se vilken fisketeknik som levererar storgäddorna!

 

 

SKITFISKE!! / Peter